9 сент. 2016 г., 20:01  

Билет за невръщане 

  Поэзия » Любовная
710 2 2

 


Няма вече толкова 
много жени 
пред посолството
на живота ми, 
понеже
всички визи до острова 
на сърцето ми, 
са раздадени.
Разграбен до шушка,
обрасва в съмнения.
Ако трябва, преплувай
Суецкия канал
на отчаянието,
незабележима
мини
през Сцилите и 
Харибдите 
на хорското 
любопитство, 
с хитростта
на Калипсо,
останала 
по устни,
две утринни звезди
в очите
и билет за
невръщане.


 

© Ивайло Терзийски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??