Няма вече толкова
много жени
пред посолството
на живота ми,
понеже
всички визи до острова
на сърцето ми,
са раздадени.
Разграбен до шушка,
обрасва в съмнения.
Ако трябва, преплувай
Суецкия канал
на отчаянието,
незабележима
мини
през Сцилите и
Харибдите
на хорското
любопитство,
с хитростта
на Калипсо,
останала
по устни,
две утринни звезди
в очите
и билет за
невръщане.
© Ивайло Терзийски All rights reserved.