23 апр. 2009 г., 21:28

Бинокъл от фуния 

  Поэзия » Другая
1507 0 40

Терасата ти странно се смали.
Направих си бинокъл от фуния.
И знаеш ли какво ме порази? -
Приличаше на стъклена кутия.


Накичена със мръсния ти страх
и с чистите ти дрехи и преструвки.
От дни на парапета и седях,
в очакване, че вятър ще ме духне.


Приличайки на палаво дете,
въртях се като ветропоказател.
Надявах се, че може да е днес -
да дойде ураган като приятел.


Дойде. И ме погълна като дъх.
Издиша ме на метри срещу блока.
Леглото си застелих върху мъх
и гледах те затворен, през бинокъл.


Сама си го направих. Откъде
се сетих празнотата да навия?!
Свободна се почувствах за момент,
зад малката обърната фуния.

© Елица Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??