На Петя Дубарова
Бе най-добрата! Бисер във калта!
Шлифован и със собствено сияние.
Невръстна, думите изпълни с красота,
но бе родена в свят на отрицание.
И бе осъдена от примитивен съд,
и секна бързо гениалният ти глас.
Кръстоса се фатално твоят път
със скудоумна, безчовечна власт.
Но нейде там, в аналите на времето,
ще те почита българският род,
а над палачите ще тегне бремето
на най-прекрасното пречупено перо!
09. 09. 2015 г.
Русе
© Румен Ченков Все права защищены