1 окт. 2012 г., 11:47

Бисерчета в пепелта 

  Поэзия » Любовная
563 0 3

 

 

Догаря огънят
и само пепелта напомня,
че имало е някога огнище...
Проблясват въгленчета в мрака
и хвърлят сенки в тишината.

Вечерник шепне и легенда нищи
как две души в омая чакат
до дъно чаши да изпият -
и радост, и горчилка, без остатък...

Очите им, макар и разделени,
свенливо мигат в здрача,
разкъсват времето несподелено
и за пропуснатото плачат...

Страстта във тях е още жива,
очаква лек ветрец да я раздуха,
пламти вълшебно, не изстива
и като бисерчета в пепелта блещука.


 Вили Димитрова

 

© Вили Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??