Битие* 3
Дали по другите планети,
или из Цялата вселена –
са тъй чаровни цветовете
и е тревата тъй зелена?...
Възможно ли е и да има
дървета с цвят (да кажем!)- черен
и не зелен да е килима
застлал повърхността им – тревен?...
Да няма вятър или птици
и да не капе там мъзгата –
напролет вейка от лозница
ли скършиш в страст неосъзната?...
Без дух, без аромат цветята
там за любов да не напомнят?...
Да не добиваш Свободата
преминеш ли зад хоризонта?...
... Възможно е!...Ала тогава
ще трябва в транс да проумеем –
за шанса си, че не в такава
планета трябва да живеем...
А сме получили възможно
и най-прекрасната тук, ето
и с прелестната, Неотложна –
завихреност на Битието!...
15.06.2021.
*Битие – първата глава на Библията
© Коста Качев Все права защищены