15.06.2021 г., 22:50 ч.

Битие* 3 

  Поезия » Философска
133 0 1

 

Битие* 3

 

Дали по другите планети,

или из Цялата вселена –

са тъй чаровни цветовете

и е тревата тъй зелена?...

 

Възможно ли е и да има

дървета с цвят (да кажем!)- черен

и не зелен да е килима

застлал повърхността им – тревен?...

 

Да няма вятър или птици

и да не капе там мъзгата –

напролет вейка от лозница

ли скършиш в страст неосъзната?...

 

Без дух, без аромат цветята

там за любов да не напомнят?...

Да не добиваш Свободата

преминеш ли зад хоризонта?...

 

... Възможно е!...Ала тогава

ще трябва в транс да проумеем –

за шанса си, че не в такава

планета трябва да живеем...

 

А сме получили възможно

и най-прекрасната тук, ето

и с прелестната, Неотложна –

завихреност  на Битието!...

 

15.06.2021.                                       

*Битие – първата глава на Библията

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??