17 сент. 2007 г., 11:50

Битие 

  Поэзия
578 0 16
Не разбираш ли?
Дните си вече броя
като шепа стотинки -
и малко, и дребни.
Ще ми стигнат да купя
единствено хляб,
ала толкова други
неща са потребни.
Само хляб не достига.
Искам капчица мед,
на огромното слънчево
цвете ухаещ.
Искам сол от вълна,
от жар-птица яйце
и от млечния път
глътка мляко мечтая.
Искам дрехи, ушити
от бяла мъгла
и бижу от роса
да блести сред косите ми.
Искам ложе, посипано
с пух от крила
и завивка, тъкана
с лъчи от звездите.

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??