31 мая 2007 г., 20:44

БИТКА 

  Поэзия
753 0 3
 

                            Б  И  Т  К  А


                  Безгрижието и покоя

                  не са за моята душа.

                  Аз искам да дочувам воя

                  на борещата се вълна.


                  Аз искам вихъра да гоня

                  и властно да го покоря.

                  Сълзи от страх не ще пророня,

                  дори с прекършени крила.


                  Попътен вятър аз не искам,

                  ще водя кораба сама.

                  Не търся бряг и слънчев пристан,

                  аз следвам своята съдба.


                 И зная, присмехи ще има,

                 ще има укори и гняв,

                 но аз през битката  ще мина,

                 надвила земния си страх.

© Тонка Янакиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??