17 июн. 2016 г., 10:52

Битовизми с малки букви 

  Поэзия
277 0 1

дали вратата е затворена във кухнята

да не би пералнята да ни шуми

не е панелът като тухлата

не сме сами дори и зад стени

 

съседката се чува, пустата,

надига глас, детето пак гълчи,

отново театър на завеса спусната

няма как, ще се изтърпи

 

дали оставили сме нещо пуснато;

за друго мислим ли, или уви, 

на простора май забравили сме чувствата;

хладилникът искрите замрази

 

от делниците ръбове пропуснати

ютия глади в смачканите дни;

изхабено е отдавна лустрото,

умората сълзите ù суши

 

пак говорим, надали се слушаме;

нима сме се превърнали във уреди;

от огъня остава само пушекът;

накъсо кабели живота са стопили

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "пак говорим, надали се слушаме;
    нима сме се превърнали във уреди;
    от огъня остава само пушекът;
    накъсо кабели живота са стопили"
Предложения
: ??:??