Бият камбани отдалеч,
а в долината се късат мъглите.
Вечерите настаняват се веч
и галят невидимо земите.
И ако чуеш звън като от меч -
забрави занапред за самотите.
Ще дойде до теб нова вест,
като преди от далечините.
Камбаните звънят навред
и късат докрай тишините.
Нежни думи ехтят отпред
О, сладка орис, дошла ли си вече?!
© Светлана Тодорова Все права защищены