2 июн. 2012 г., 10:05  

Бизнесмени 

  Поэзия » Гражданская
442 0 1

Да ви събудя исках аз,

но вие заспахте още в онзи час

и затуй повтаряте все същите грешки.

А аз искам без злоба, човешки

да ви посоча правилния път.

Но за съжаление има много, които спят.

Не разбрахте ли, че управлява ви циник,

който е престъпник и лаик?

Как, инак мислите, онзи генерал

е натрупал първоначален капитал?
Защо този или онзи "бизнесмен"

има милиони пъти повече от теб и мен?

С пот на челото ли, с труд ли честен

мафиотът станал е известен?
Или с бухалка в ръка

хората с насилие обра?

Борци, футболисти, боксьори -

първоначално само аматьори,

се превърнаха в опасни рекетьори.

А сега тези са на власт!
Да ги махнем - или ние тях, или те нас! 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??