Блага дума ми кажете.
Закичете ме със цвете
и любов ми подарете.
Без измама, без закана.
На душата ми във храма
блага дума – лек на рана.
Благ да ни е вечер хляба,
с блага мисъл да се ляга.
Благост всекиму приляга.
С блага вест – за теб, за мен -
да е хубав всеки ден,
светъл и благословен.
© Нина Чилиянска Все права защищены
на хитрия-хитрост,
на гладния-хляб...
Световният пъзел на всеки поравно
парченца подхвърля от своята нафора