9 сент. 2016 г., 19:42

Блага вест 

  Поэзия
424 0 2

             На Татяна и Павел

 

Ако всичко е сън -

защо чезнат разстояния? 

Ти дойде със звън

на пролетно ухание.

 

После ми подари

цветовете на дъгата! 

Щом дъжд заръми -

вече жадувам за лято ...

 

В този топъл сезон

зрее млада надежда! 

Изгревът каца на склон

и светли мисли отрежда.

 

Пеят летни крила

и на душата е топло! 

Над върхове и поля

стихват мрачните вопли.

 

Ако се променя -

може би ще ме забравиш? 

Дано опазя съня,

заченат в пролетна дъбрава! 

 

Благовещение 2016 г.

Ямбол

© Стойчо Станев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря,Силвия!
  • "В този топъл сезон
    зрее млада надежда!
    Изгревът каца на склон
    и светли мисли отрежда.

    Пеят летни крила
    и на душата е топло!
    Над върхове и поля
    стихват мрачните вопли."
    Силна поезия!
Предложения
: ??:??