15 сент. 2016 г., 18:05

"Благо дарувам" ви за пищната трапеза 

  Поэзия
688 0 1

Събудих се с гладна душа.

Много гладна беше, горката!

В полусън потърсих стиха,

оставен от вас на софрата.

Имаше стих за любов, и за страст,

имаше весел, и тъжен и странен...

Имаше всичко! Пир за душата!

Имаше автор "хем глупав, хем важен"...

Ама,много хранителен стих!

Дано никой не се е е обидил.

Доста места посетих.

Някой харесах, за други простих...

С някой поспорих , задачка реших...

Каква ти задачка! Житейска задача!

Отговорът ми беше:Удача!

Душата ми вече е сита. За днес!

Мога да посрещна съдбата!

Зная, че като заспя нощес,

няма във кошмари да се мятам.

Благодаря ви, автори добри!

"Благо дарувам ви" за пищната трапеза!

Когато стана утре, във зори,

пак ще потърся, та да си "замезя"!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??