12 янв. 2015 г., 22:52

Благодаря ти, Живот 

  Поэзия » Оды и поэмы
996 1 2

Благодаря ти, Живот

 

Благодаря ти, Живот, по-силен и мъдър от всички!

Тъй горд, справедлив, непреклонен и малко циничен!

 

Обичам те – трепетен, страстен, чувствен и ярък!

Благодаря: и за всеки урок, и за топлия залък.   

 

Благодаря за тревата зелена, за пясъка ситен,

за свежия утринен бриз със надежда наситен,

 

за вятъра, който косите ми дълги развява,

за звездната нощ, след която слънце изгрява!

 

Благодаря, че за щастие боря се колкото мога,

благодаря ти дори за всяка своя тревога!

 

Благодаря ти, Живот, тъй грозен, тъй зъл – безподобен!

Понякога нежен и мил, но все пак – неудобен!

 

Аз зная, Живот, колко си кратък и жалък,

но ти си за мене един скъпоценен подарък!

 

Научи ме ти да вярвам, да бъда различна!

Да падна в калта, и да стана,… и пак да обичам!

 

И ето, Живот, тъй мръсен и прашен – тъй земен,

яростно, страстно – докрай ще се боря за тебе!

 

Аз зная какъв си! Аз зная – съвсем не отличен,

но пак те обичам, Живот! Да, такъв те обичам!

© Калина Тачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Да падна в калта, и да стана,… и пак да обичам!"
    Здрава вяра, силна земна мисъл... Да, определено ме зарежда с оптимизъм!
  • Споделям!
Предложения
: ??:??