24 дек. 2008 г., 08:50

Благодаря ти, любов! 

  Поэзия » Любовная
1222 0 3
Добре дошла, любов позакъсняла!
А аз не вярвах, че ще дойдеш.
Късметът ми – ех, кучета го яли.
Ни ти не стой на прага, в своя дом си.

Да знаеш само колко дълго чаках.
От чакане душата ми изтече.
Край мене черни гарвани гълчаха –
хабер от дявола, че съм обречен.

Но аз ги пъдех с камъни и вярвах – 
ще дойдеш някога, любов мечтана!
И с дива ярост на прокълнат варвар
сърцето претопих във меч стоманен.

То бяха битки – грозни и зловещи,
война без фронт, в която озверяваш.
С усмивка на приятел – враг насреща,
а пък приятеля те е забравил...

За миг очи затвориш и си свършен!
Отгоре дебнат хищни лешояди...
Това за звяра, дето рани ближе
го има само в някои балади.

Сега се чудя – как ли те опазих,
когато бях загубил вече всичко.
Отвикнал бях да любя и да мразя,
а исках още много да обичам...

Добре дошла, любов скандално горда,
добре дошла любов неукротима.
Щом с мен си, няма падане зад борда.
Любов, благодаря ти, че те има!

© Арнесто Чегевара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Добре дошъл Страхотен стих си подбрал за начало, много ми хареса!
  • Невероятно! Нека бъде винаги във теб и покрай теб! Весели празници!
  • Любовта е тук, при теб, мили!
    Поклон! (и все пак не намирим подходящите думи ,за да отговоря на това...)
    Би било прекалено слабо да кажа само едно "Обичам те", но това са истинските ми чувства! :*
Предложения
: ??:??