26 февр. 2014 г., 21:45

Благодаря ти, майко 

  Поэзия » Другая
537 1 0

  Майко свята, от сърце ти благодаря,

  че научи ме малките неща да ценя...

  Да се радвам на новия ден

  и да обичаш хората около мен.

 

  Научи ме още да бъда добра,

  горда съм, майко, че твоя съм дъщеря.

  Смелостта в гърдите на теб я дължа,

  ти си горда и смела жена...

 

  От теб се научих да се боря,

  да си ми жива и здрава се моля.

  Още сили да ми даваш,

  да си до мен, нали ми обещаваш?

 

  Толкова години обичта си не пестиш,

  раздаваш я с шепи пълни.

  Грешките мои дано ми простиш

  и очите ми няма да са мътни.

 

  Когато нещо ми дотежи,

  знам, майко, къде сърцето ще се утеши.

  В твоята прегръдка топла,

  лекува се в нея всяка болка.

 

  Дано майка като теб да бъда:

  горда, смела и добра.

  До моето дете да бъда 

  и да раздавам ОБИЧТА!

  

  

 

© Евелина Велинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??