БЛАГОДАТ
"Благодаря" и хиляди са малко
за всичкото в живота ни пътуване,
понякога болезнено и жалко,
друг път - прекрасно съществуване.
Затуй, че всяка вечер у дома
любими същества те чакат
с прегръдка, а умората сама
отива си от тебе някак.
За дома ни топъл и уютен,
изпълнен с детски глъч и радост,
за вкусната вечеря, вкупом
и възраст на трапезата и младост.
И когато уморен си легнеш
в топлото, добро легло,
а внучето на пръсти да прибяга
и целуне твоето чело...
каква по-чиста обич от това
след уморителния ден,
за всеки в този свят звезда
да свети му е отредена.
И утрешния ден със благодат,
и мъничко любов кат зрънце,
ти ще бъдеш най-богат
и огряващ като слънце.
© Гинка Любенова Косева Все права защищены