16.11.2013 г., 15:55 ч.

Благодат 

  Поезия » Друга
338 0 0

 

 

              БЛАГОДАТ

 

"Благодаря" и хиляди са малко

за всичкото в живота ни пътуване,

понякога болезнено и жалко,

друг път - прекрасно съществуване.

 

Затуй, че всяка вечер у дома

любими същества те чакат

с прегръдка, а умората сама

отива си от тебе някак.

 

За дома ни топъл и уютен,

изпълнен с детски глъч и радост,

за вкусната вечеря, вкупом

и възраст на трапезата и младост.

 

И когато уморен си легнеш

в топлото, добро легло,

а внучето на пръсти да прибяга 

и целуне твоето чело...

 

каква по-чиста обич от това

след уморителния ден,

за всеки в този свят звезда

да свети му е отредена.

 

И утрешния ден със благодат,

и мъничко любов кат зрънце,

ти ще бъдеш най-богат

и огряващ като слънце.

 

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??