БЛАГОСЛОВЕНИ
„За света ти може да си един човек,
но за един човек може да си целият свят!“;
„Аз те обичам не заради това, което си ти,
а заради това, което съм аз, когато съм с теб!“
Габриел Гарсия Маркес
За теб какво съм отдавна разбрах,
за мен какво си вече доказах,
чувства показвам без страх,
дори с любов сърцето наказах.
Не е важно как аз се чувствам сега,
в мисълта си с мен нали си щастлива,
от невъзможност ще има тъга,
ще има и глътка горчива.
Но аз съм заточеник в твойте очи,
затворник си в мойта усмивка,
в килиите наши проникват лъчи
и разтапят студена обвивка.
И дори, когато с теб съм за миг,
за този миг те обичам,
след него сърцето, прободено с щик
в очакване пак ще обличам.
Разбрах, за теб съм целият свят,
ти за мен си всички вселени
и знаеш, двама, когато вървят,
от Бог са благословени!
16.09.2015 г. Велин Ив. Гюргаков
© Велин Все права защищены