1 окт. 2006 г., 09:59

БЛАГОСЛОВИ МЕ, МАМО... 

  Поэзия
949 0 15
         Благослови ме, мамо...


При тебе идвам, с истина обвит,
в греховност черна като в дреха,
трошица вяра дай ми, ще съм сит,
да тръгна пак по своята пътека...

На прага ти се спирам прежаднял,
налей ми, мамо, глътка доброта...
ръката ти - трепереща и отмаляла,
ще милвам не със устни, а с сълза.

И с поглед дай ми само благослов,
с сърце спокойно да си тръгна...
искра ми дай от майчина любов,
пречистен някога да се завърна...


13.09.2006г.

© Гергана Шутева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??