25 мая 2007 г., 14:41

Блажени са Мъртвите. Морга е раят. 

  Поэзия
1788 0 13
Криво е утрото. Дращи по дланите.
Пъплят по пътя мъгли.
С древни, прокъсани дрипи, продрано
грачат в съня ми сълзи.

Грозна е крайната гара на вятъра,
преуморена от съскане.
Реките във релсен обков са разляти.
Речните вени са скъсани.

Стрелят посоките лъчно в безкрая.
Зачеркват. Кръстосан е огъня.
Блажени са Мъртвите! Морга е рая -
крайната гара на Бога.

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??