5 мар. 2017 г., 17:36

Блазе му 

  Поэзия » Философская
339 0 4

Генка Богданова

 

Блазе на този, който грижи няма
и спи блажено сладкия си сън!
Не буди го тревогата голяма,
ни на мечтите сребърният звън.

 

Не го  вълнуват сълзите горчиви

в очите на обидено дете.

При полета на лебедите диви

възторг в очите му не се чете.

Блазе ли? Не, не вярвам, че в деня му
в покоя сънен красота трепти,
че чувства и живее, че в света му
духът му скита, пее и лети.

Господи, не искам аз такъв покой,
дни и нощи – сънни, безметежни!
Мечтая чувствата като порой
да ме връхлитат – страстни, или нежни.

С криле и с дух на неспокойна птица –
да летя над всяка скука сива,
да бъда и робиня, и кралица, 
да чувствам, че ме има, че съм жива.

 

 

 

© Генка Богданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??