Бленуван роман(с)
По "Сбъдната приказка"
на Любов Алипиева - ЛЮБoff
Какво като си нямам Росинант?
Нали си имам свойта Дулцинея!
И нищо, че съм стар, проскубан франт
аз нейната любезност ще възпея!
Душата й извайвам със длето -
така засищам своята суетност,
а после с чашка кипнало вино
подхранвам аз и нейната кокетност!
Макар че нравът ми е заядлив,
и доста остричък ми е езика
животът ми със нея е щастлив -
по моите канони щом го тика...
Тя, май че ме обича на инат,
макар и на смирена да се прави,
но в този толкова продажен свят
спечели ме със чувствата си здрави!
Това наричам истинска любов -
погаждаме се с нея от години!
За нея аз на всичко съм готов -
тя води ме във райските градини!
Какво от туй, че щяла да мърмори?
То, туй си е вродено във жената,
аз знам, прегръдки ще разтвори -
щом нежно я целуна по косата!
ЛЮБon
© Любомир Попов Все права защищены