Разбираш ли – "санскрит"
не значи, че е скрит?...
А думата "туршия"
дали е сродна с "шия"?
Възможно ли е "грък"
да идва пък от "кръг"?
Кажи ми, "Термопили"
дали е "Топло пиле"!
Помни, че "Демокрит"
не е "народ от Крит"!
Послушай – "Симонета"
не идва от "монета"!
А мислиш ли, че "внос"
е свързана със "нос"?
И думата "тетрадка"
дали е сродна с "Радка"?
А може ли "Иван"
да иде от "Ливан"?
И помисли – "склероза"
родее ли се с "роза"!
Послушай ме – "Парнас"
не е "пара за нас"!
Внимавай ти – в "жалейка"
недей да търсиш "лейка"!
Дали пък "мушмурок"
съвпада с "муш" и "рок"?
И думата "локумен"
недей да бъркаш с "умен"!...
Марин Тачков
© Марин Тачков Все права защищены
Остроумно. И аз много обичам да се ровя в смислите по този начин