3.02.2021 г., 20:41 ч.

Близки различия 

  Поезия » Хумористична
328 1 3

Разбираш ли – "санскрит"

не значи, че е скрит?...

 

А думата "туршия"

дали е сродна с "шия"?

 

Възможно ли е "грък"

да идва пък от "кръг"?

 

Кажи ми, "Термопили"

дали е "Топло пиле"!

 

Помни, че "Демокрит"

не е "народ от Крит"!

 

Послушай – "Симонета"

не идва от "монета"!

 

А мислиш ли, че "внос"

е свързана със "нос"?

 

И думата "тетрадка"

дали е сродна с "Радка"?

 

А може ли "Иван"

да иде от "Ливан"?

 

И помисли – "склероза"

родее ли се с "роза"!

 

Послушай ме – "Парнас"

не е "пара за нас"!

 

Внимавай ти – в "жалейка"

недей да търсиш "лейка"!

 

Дали пък "мушмурок"

съвпада с "муш" и "рок"?

 

И думата "локумен"

недей да бъркаш с "умен"!...

 

Марин Тачков

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??