27 февр. 2007 г., 13:37

Блян 

  Поэзия
832 0 1

Блян


Ти беше онова, което исках.

Ти беше онова, което нямах.

Неосъществимия блян,

недостижимата звезда.

 

Невъзможно беше да те имам.

Можех само да те искам.

Да жадувам твойте устни,

опиянена от твоя глас.

 

Беше толкова близо,

колкото и далече.

Беше толкова истински,

колкото и измислен.

 

Исках само малко обич,

но не получих и капчица.

Исках само малко топлина,

но не получих и искрица.

 

Толкова ли е трудно

да бъдеш мил?

Толкова ли е ужасно

да даваш любов?

 

Или просто ти не знаеш

значението на тази дума.

Знаеш само да вземаш,

но никога да даваш!

© Ивелина Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??