2 июл. 2017 г., 11:20  

Откровения (цикъл от стихотворения-писма) 

  Поэзия » Любовная, Философская, Другая
414 0 2

                Прегръдка

 

                               До Б.

 

Аз дълго ще гледам очите ти светли

(едното с кафеви петна).

Ще взирам косите ти мрачни, червени

(вълшебния техен нюанс).

 

Аз твоето име неспирно ще шепна

и ще ти повтарям безкрай:

"Богиньо, не знаеш ти колко те чаках,

богиньо, обичам те, знай!".

 

Ръцете ти нежно (с копнеж) ще докосна

и ще да се впия до теб...

тогава, богиньо, аз ще те прегърна

(тогава ще бъдеш до мен)...

 

                        ***

                              Желая

                                        

                                 До Б.

 

Копнея до теб да се будя, принцесо, 

жадувам те, моя любов. 

Копнея очите ти дълго да гледам, 

жадувам за твоята плът. 

 

Копнея за допира с твоите устни,

жадувам прегръдки безчет.

Копнея да виждам очите ти сутрин...

милея да бъда до теб.

 

***

Заспивай

                 До Б.

 

Затваряй очите си, моя принцесо,

зелените свои очи.

Завий се добре, от студа предпази се,

и дълго усмихвай се ти. 

Спокойно мечтай си. Спокойно заспивай...

нощес ще се вмъкна при теб. 

В прегръдките свои с любов ще те грабна

и ще те целувам безкрай.

 

...

 

Сутрин

 

                                        До Б.

 

Отваряй очите си, моя принцесо, 

да ставаш настъпи момент.

Усмихвай се бързо, оставяй леглото, 

по-бързичко, вече е ден!

 

Настъпи моментът да блеснеш отново,

света да обагриш за миг

с неземната своя магическа хубост, 

която от тебе струѝ.

 

 

 

© Андрей Андреев Все права защищены

Всички стихчета са написани в периода между 13-ти и-16-ти юни не толкова поради наличие творчески импулс, колкото поради желанието да зарадвам положително човека, към когото са адресирани. 

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесаха ми стиховете ти, Андрей! Поздрави!
  • Хареса ми, Адриан! Давай в същия дух щом ти харесва да пишеш и имаш вдъхновение! Не се спирай, а следвай собствения си път Поздрави!
Предложения
: ??:??