Jul 2, 2017, 11:20 AM  

Откровения (цикъл от стихотворения-писма) 

  Poetry » Love, Phylosophy, Other
410 0 2

                Прегръдка

 

                               До Б.

 

Аз дълго ще гледам очите ти светли

(едното с кафеви петна).

Ще взирам косите ти мрачни, червени

(вълшебния техен нюанс).

 

Аз твоето име неспирно ще шепна

и ще ти повтарям безкрай:

"Богиньо, не знаеш ти колко те чаках,

богиньо, обичам те, знай!".

 

Ръцете ти нежно (с копнеж) ще докосна

и ще да се впия до теб...

тогава, богиньо, аз ще те прегърна

(тогава ще бъдеш до мен)...

 

                        ***

                              Желая

                                        

                                 До Б.

 

Копнея до теб да се будя, принцесо, 

жадувам те, моя любов. 

Копнея очите ти дълго да гледам, 

жадувам за твоята плът. 

 

Копнея за допира с твоите устни,

жадувам прегръдки безчет.

Копнея да виждам очите ти сутрин...

милея да бъда до теб.

 

***

Заспивай

                 До Б.

 

Затваряй очите си, моя принцесо,

зелените свои очи.

Завий се добре, от студа предпази се,

и дълго усмихвай се ти. 

Спокойно мечтай си. Спокойно заспивай...

нощес ще се вмъкна при теб. 

В прегръдките свои с любов ще те грабна

и ще те целувам безкрай.

 

...

 

Сутрин

 

                                        До Б.

 

Отваряй очите си, моя принцесо, 

да ставаш настъпи момент.

Усмихвай се бързо, оставяй леглото, 

по-бързичко, вече е ден!

 

Настъпи моментът да блеснеш отново,

света да обагриш за миг

с неземната своя магическа хубост, 

която от тебе струѝ.

 

 

 

© Андрей Андреев All rights reserved.

Всички стихчета са написани в периода между 13-ти и-16-ти юни не толкова поради наличие творчески импулс, колкото поради желанието да зарадвам положително човека, към когото са адресирани. 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесаха ми стиховете ти, Андрей! Поздрави!
  • Хареса ми, Адриан! Давай в същия дух щом ти харесва да пишеш и имаш вдъхновение! Не се спирай, а следвай собствения си път Поздрави!
Random works
: ??:??