11 янв. 2023 г., 07:25

Бог си мие прозорците сутрин 

  Поэзия
530 2 1

БОГ СИ МИЕ ПРОЗОРЦИТЕ СУТРИН

 

Може би в милиарди компютри с топъл присмех на благи уста
Бог си мие прозорците сутрин? – да ни види по-чисти в света,
да сме хубави, благи и нежни! – къмто всяка добра живинка,
и да бъдем Любов и Надежди в свят без нито една светлинка! –
да не гледа, когато се нервим! – подир влака на своя живот,

 

да ни води през мракове черни към щастливия свой небосвод,
как си вярваме колко сме вечни, как се мразим – и как се топим,
и от скъдъдния мой римен речник литва всяко словце яко дим.
Хакер в тихите ваши компютри, Робинзон на световния риф! –
Бог си мие прозорците сутрин! – за да види, че още съм жив.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • как си вярваме колко сме вечни, как се мразим – и как се топим,

    Дано дълго го има този Робинзон на световния риф.

    НѢМА ТАКАВА ПОЕЗИЯ!
Предложения
: ??:??