* * *
Криза дойде - всичко загубих,
имах имоти, коли и... пари,
и точно сега, взех че се влюбих,
а до днес, май... живеех дори.
Отчаях се - рухнах - стопих се,
заглеждах се страстно към... кофата вън,
отръсках глава - лицето омих си
в локвата кална - бях като в сън...
Но днес, ако можех да сметна дори
онуй, що не виждах, когато бях млад,
нещата, които не купих с пари,
щях да зная...
че съм... много богат.
* * *
© Валентин Желязков Все права защищены