17 февр. 2016 г., 00:16

Божествен миг 

  Поэзия » Любовная
303 0 1

Божествен миг

 

Искам да те изпия. Искам да те опия.

Мен да ти дам. И вярвай ми, знам

ще те омаят истински, зная

мойта снага, като нега,

мойте очи, като лъчи,

мойто лице, мойто сърце -

всичкото мое. То е и твое.

С мъжката длан, всичко изтрила -

сълзи и свян, болка и сила -

ще ме погалиш, ще ме запалиш,

ще ме прегърнеш, ще ме обгърнеш.

Погледът див, благ и ревнив,

ще ме съблича, ще ме обича.

Твойте ръце, като перце

ще ме поемат. Всичко ще вземат -

стон и въздишка - паячна нишка.

И пребледняла, и премаляла,

ще се отпусна, и ще напусна

моя си лик... Божествен миг!

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??