31 янв. 2015 г., 16:51

Божествена приказка за Началото 

  Поэзия » Другая
414 0 5

 

Божествена приказка за Началото

 

... Най-първо  дойдоха при нас Боговете

и те ни научиха как да се любим,

и с тях заживяхме щастливо, обзети

от общата страст към красиви заблуди...

 

И беше Живота безкрайна наслада,

цветя ароматни цъфтяха без име,

а Вятърът носеше с тръпна прохлада

безбройни желания необясними...

 

И Времето свършваше вечер със залеза,

но сутрин започваше пак със зората,

а нощите бяха препълнени с хаоса

на чудно безвремие неосъзнато...

 

В небето изящни звезди и съзвездия

пътуваха нощем в безкрайни кервани

и чакаха там, във космичните бездни,

да бъдат и те със любов обладани...

 

И всичко, което до нас се докосваше,

и усещахме взривно, но непознато-

кръщавахме с обич и нежност, а после

се радваха дълго и в транс сетивата...

 

В небето летяха безименни птици

танцувайки радостно със ветровете,

а щом припознахме и всяка тревица

именувахме даже и Боговете...

 

И с тях заживяхме във Страст земетръсна,

и от общата младост във еуфория,

а после там някой умря, но възкръсна...

 

... А  то си е вече друга история!...

 

Коста Качев,

31.01.2015.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чудесно! Наистина божествена приказка
  • И на мен много ми хареса!
    Лее се тази поезия!
  • Уникално - няма нужда от сравнения..., приказка...!!!
    "И Времето свършваше вечер със залеза,
    но сутрин започваше пак със зората,
    а нощите бяха препълнени с хаоса
    на чудно безвремие неосъзнато...!!!"
  • Наистина божествено!
    По стил и богатство на езика мога да те сравня само с Валентин Чернев.
    Благодаря за красивата поетика!
  • Най-първа дойдох. Иде ми да заживея в стиховете ти...
Предложения
: ??:??