30 сент. 2006 г., 16:53

Божи дар 

  Поэзия
1191 0 17

Оглеждам се в очите ти. Познаваш ме-
като омайниче след дъжд ще разцъфтя.
И, подобно нас, треви ще се прегръщат,
поели в себе си зеленото на пролетта.

От тази страст и грях единствено звездите
не ще замижат срамежливо със очи,
защото ще поискат да откраднат

частица от безумния копнеж. Дори

да прецъфтят цветя от нежността ни
и птиците от този плам да онемеят,
като след дъжд от ласки във нощта
от чувствата ни възродени, ще лудеят...

Окъпана от кървав изгрев и роса,
прегърната от слънчевият господар,
създадена от нашите обичащи сърца,
за цялата природа - Любовта е Божи дар.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??