Дълго чакано повелие
на душите за съд ще възвести
В покоите на умрелите
гласът Му ще прогърми
После телата ще възкръснат
Духът ще оживи плътта
И от пръстта ще се откъснат
при звук на седмата тръба
Божият съд е пределно ясен
Всеки знае своите дела
За смирени Раят е прекрасен
За злите вечен огън и тъма
И не за грях те в ада ще горят
Но понеже яхнали гордостта
Презряха в тоз лъжовен свят
протегнатата божия ръка
Затуй не казвай че е без значение
дали си плакал или безгрижно смял
Сам човек кове своето спасение
И сам забива в сърцето си кинжал
© Мъртвец Все права защищены