30.04.2014 г., 21:13 ч.

Божият съд 

  Поезия » Друга
869 0 3

 

Дълго чакано повелие

на душите за съд ще възвести

В покоите на умрелите

гласът Му ще прогърми

 

После телата ще възкръснат

Духът ще оживи плътта

И от пръстта ще се откъснат

при звук на седмата тръба

 

Божият съд е пределно ясен

Всеки знае своите дела 

За смирени Раят е прекрасен

За злите вечен огън и тъма


И не за грях те в ада ще горят

Но понеже яхнали гордостта 

Презряха в тоз лъжовен свят

протегнатата божия ръка 

 

Затуй не казвай че е без значение

дали си плакал или безгрижно смял 

Сам човек кове своето спасение

И сам забива в сърцето си кинжал

 
 

 

 




© Мъртвец Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на Санвали!Благодаря на Римоза!И на Тото благодаря за коментара ,но искам да му кажа ,че под моите произведения не толерирам хапливи закачки между читателите.
  • Оригинален, мъдър стих, който съдържа актуално послание!
    ПОЗДРАВИ!
  • Споделям финала!

    Поздрав, skeleton!

    Честит празник!
Предложения
: ??:??