2 авг. 2005 г., 22:52

Боли ме 

  Поэзия
777 0 0
Боли ме съществото, нямото,
във ямата
на моето - Огромното,
което има волята
над мускули и крайници,
дори над мисли,
често и желания,
и бори се, и даже побеждава
често,
и брани ме,
и грижи се за мене,
и знае,
има бистър поглед
остри фрази
и нагласа
за да бъде,
и умее....

Открива изворите,
картите разчита
и плете с лъчите
паяжини...

и разкопава нивата -
духовната,
и има яки жили
и движения тренирани....

То може да те чака и усмихнато,
но другото боли ме,
то е розата,
която чакам да откъснеш.

© Стефан Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??