Боли
на майка ми
Болка, страдания, копнежи,
проста, но красива - душа на висота!
Труд достоен няма кой да забележи,
кой да оцени тез безсънни нощи на крака!
Макар и в бедност,
макар и в трудни дни,
не изпада милата във леност
и работи, дори да я боли.
В признателност и обич
давам й от мойта топлина,
за да забрави чуждите злокоби,
за да се сети, че мене има тя!
© Теди Георгиева Все права защищены