23 июн. 2008 г., 08:52

Болка 

  Поэзия » Философская
1189 0 7

Болката е нажежен кинжал,

който във сърцето се забива...

А разумът отказва да приеме,

че е способен сам човек на себе си

да стори зло -

да се откаже доброволно

от ЖИВОТА.

Отчаянието е смъртен грях...

Отдалечава ни за кратък миг от

Светлината,

отхвърля вярата в доброто

и ни повлича в страшна тъмнина.

А нямаше ли близо приятелска ръка?

Само хладен глас на злобен дух...

коварно свойте мрежи е оплитал.

Злокобно шепнел ден и нощ,

че изходът единствен е смъртта.

Тежко' на този,

който вярва на лъжи!

Лъжата в този свят е лудост.

А можеше да бъде друго,

а можеше да бъде друго...

© Александра Сергеевна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??