17 авг. 2021 г., 00:08

Болка 

  Поэзия » Любовная
575 3 8

Боли ли те, че вече няма огън
в камината, очите ни, сърцето?
За неволите ни знае само Бога,
който вечер гледа от небето.

Боли ли те, че трудно разговаряме,
а думите разкъсват ни отвътре?
От себе си със всички сили бягаме,
в посоката, в която ще се блъснем.

Боли ли те, че винаги отлагаме
раздялата за "подходящо време"
и всяка вечер разделени лягаме
от страх съня си да не вземем?

Боли ли те, че трябва да отричаме
и времето си заедно да губим,
разбивайки живота си на късове,
защото се обичаме на думи?

© Бисерка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??