Бос гост
Аз съм бос!
Неистово
прескачам през тръните
и крача смело,
стиснал в ръка налъмите.
Аз съм гост!
Сам дошъл
след буйни страсти
в ледената нощ,
неподвластен
на ничии власти,
аз съм гост!
Не искам звездите!
Да се порадвам дошъл съм
на тишината!
Затуй
безумно
прескачам през тръните
и търся сянката...
на Сатаната.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены