21 нояб. 2006 г., 09:11

Босия огън 

  Поэзия
788 0 11

Сполетях те внезапно. Разголих ти мислите.
Огъня тичаше бос. И те правеше жаден.
Само капка любов. И заключих очите си.
Хвърлих ключа в най-дълбокия кладенец.
Да ме чакаш - вместо нежна, заучена пролет,
да пораснат косите ми - нощи през зимата.
За да можеш по тях да се спуснеш надолу.
Да ме сбъднеш отново. И пак да ме имаш.
Изостави голото, палаво лято,
съблякло примамливо дълги бедра.
Жените му - щедро раздаващи страсти -
погрозняха пред босата, жадна мечта.
Сънуваше есен, предвещаваща зима.
Дългокоса, внезапна любов - дъждовете й.
Дълбокия кладенец...  Ключа... Очите ми...
Заваля ме... босият огън в сърцето ти...


 

© Бистра Малинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??