На С.К.
Донеси най-после скритото пиано,
удари клавишите с подпалени ръце,
свири без болката в строшеното коляно,
разкривай истинското си лице,
извий мелодията дръзка, нереална,
към нея прикрепи божествени слова,
сложи юзди на звуците витални,
притискай всяка срещната мълва.
Донеси най-после скритото пиано,
побързай, ще те изпревари друг,
лекувай с музиката незарасналите рани,
лицето, синьо от жестокия юмрук,
защото удряше животът здраво,
тоягите ни биха неведнъж,
кървяхме от обида, с нелечими рани,
очаквахме без дъх целебен дъжд.
Донеси най-после скритото пиано,
размахвай жезъла на музикална стръв,
сложи юзди на звуци нежелани
с горчив привкус на първа кръв.
Текстът е асоциация от музиката на песента
на Lynyrd Skynyrd "Bring It On", която е хит
в Щатите.
© Димитър Станчев Все права защищены