2 июн. 2016 г., 12:36  

Брътвеж 

  Поэзия » Другая
477 0 6

На поста мълчат полу-гневните стражи,
костюма измачкан е от дългия стаж.
Светулки танцуват по студени паважи,
а звездите допълват се като от брулен пейзаж.
Обгърната с нощница от любовни дихания,
прегърнала съдбата, като кукла дете,


а тя, проклетница, на лъжовни ухания,
не вярва на приказки, сякаш същинско клише.
На гърба си нося печален товар,
дойдох от дълъг път изгнанен,


и все някога, като божи дар,
от свят ще си отида, почти нереален.
Мечтите погубвайки в късния час,
чертаейки пътища, едвам проходими,
за какво ми нужно да бъда тогаз?


Фалшиво приятен, с чудовища мили.
Стихове като коприна ти пиша сега,
знам, че това го обичаш безкрайно,


мила, обичам те, разбери го това,
и на този свят да ме няма - следите са трайни...

© Любослава Пиринкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??