По малката пътечка
бавно ходи бубулечка.
Ходи, клати се и спира-
най-добрият път избира!
А краченцата й тънки
се кривят насам, натам,
камъчета и треви-препънки
се мотаят във пръстта...
Смело тя ги отминава,
никак даже и не изостава!
И очите, и мустачки
се въртят насам-натам..
Някой може да ги смачка
в този свят, така голям..
Ще ги стъпче без да иска
и дори
ще се изкиска...
© Diana Milanova Все права защищены