30.03.2022 г., 18:31 ч.

Бубулечка 

  Поезия » За деца
276 0 1

По малката пътечка

бавно ходи бубулечка.

Ходи, клати се и спира-

най-добрият път избира!

 

А краченцата й тънки

се кривят насам, натам,

камъчета и треви-препънки

се мотаят във пръстта...

 

Смело тя ги отминава,

никак даже и не изостава!

И очите, и мустачки

се въртят насам-натам..

 

Някой може да ги смачка

в този свят, така голям..

Ще ги стъпче без да иска

и дори

ще се изкиска...

 

© Diana Milanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??