12 февр. 2010 г., 14:50

Булката мъртвец 

  Поэзия
1312 0 2



Искаш твърде много ти,
"цял живот" да те обичам
и със нежност и сълзи
в думите си да се вричам.
Да остана с тебе вечно
("Докато смъртта ви раздели"),
но това е бъдеще далечно,
няма как да го гадаеш ти.
"В радост и във болест" и в тъга
все над теб да бдя с копнеж,
а какво ли в моята душа
случва се, без ти да разбереш...

И не знаеш, че си жив вдовец,
встъпил в брак със булката мъртвец.



© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И ти си на тъжна вълна...
    А стиха ми хареса много!
    Привет, Стефка!
  • Добре казано,оригинално,различно и истинско,много ми хареса,поздрави
Предложения
: ??:??