26 авг. 2007 г., 00:17

Буря 

  Поэзия
483 0 1

В този син прекрасен ден
колко е красиво!
Ала облакът до мен
е преоблечен в сиво.
Скоро пак ще завали
и земята пак ще пие.
Пак ще почне във игра вятърът да вие.
И - разсърдено дете -
небето ще се смръщи
и някой бог ще зареве
над белите ни къщи.
Но всяка буря има край -
всичко ще притихне,
щом във капките роса
бурята утихне.
Този син прекрасен ден
пак ще се роди,
за да легне уморен в нощните следи.

© Горяна Панайотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??