Толкова мирно е вкъщи.
В тишината стаена
спи -
не помръдва стрелките си
окованото на стената Време.
Тихо и мирно е вкъщи.
Свита на кълбо
треперя
струна някъде да не звънне:
ще се разпадна под нея.
© Василия Димитрова Все права защищены